Fri frakt┃Bästa i test Ring Light | 100% nöjdhetsgaranti 🧡

5 tips för att ta den perfekta bilden


Är du osäker på vad du kan göra för att ta bättre bilder? Med dessa 5 fototips kommer du snabbt igång och blir redo att lägga upp ditt fotogame direkt!

1) Ta bilder i ögonhöjd

Direkt ögonkontakt kan vara lika fascinerande på en bild som i verkliga livet. När du tar en bild av någon bör du hålla kameran i personens ögonhöjd för att verkligen dra nytta av detta tips. För barn innebär det till exempel att böja sig ner till deras nivå. Det betyder inte att ditt motiv alltid behöver titta in i kameran – se bara till att ni är i samma ögonhöjd.


2) Flytta motivet bort från mitten
Det är coolt för en konstnär att vara i centrum av allt. Men för ditt motiv är det något du ska försöka undvika! Ge din bild liv genom att helt enkelt flytta ditt motiv bort från mitten av din bild. Föreställ dig istället att din bild är indelad i 9 rutor – och försök sedan placera ditt motiv på linjerna mellan fälten istället för inne i fälten. Och vips ... och plötsligt blir din bild levande.

3) Gå nära
Som tumregel kan man säga att om ditt motiv är mindre än en bil så ska du ta ett steg eller två närmare innan du tar bilden och zooma in på ditt motiv. Ditt mål är att fylla ut bildområdet med motiv du fotar. Genom att ta närbilder kan du avslöja sägande detaljer, till exempel charmiga fräknar eller ett välvt ögonbryn. Men kom inte så nära att dina bilder blir suddiga – det är en hårfin balans!

4) Använd blixt utomhus
För mycket solljus kan skapa oönskade, djupa ansiktsskuggor. Ta bort skuggor med hjälp av blixt för att göra ansiktet ljusare. Så när du tar bilder av människor på soliga dagar kan du få mycket skarpare bilder genom att använda dig av detta tips!

5) Sist men inte minst: LJUSET
Förutom motivet är ljuset den viktigaste delen av alla bilder. Ljuset påverkar utseendet på allt du fotograferar. Även om det är mest optimalt att ta bilder i dagsljus och solsken är det inte alltid möjligt. En modern lösning här är att använda ett Ring Light för att omedelbart förbättra kvaliteten på dina foton. Hos Selfietime har vi testat över 50 Ring Lights från hela världen och säljer nu bara Ring Light av högsta kvalitet – oavsett om du är helt ny i fotogamet eller proffs. Kolla in dem i vår butik!